Üveg Fóliázás

Autó üveg fóliázás

Mindenki tapasztalta már, hogy milyen érzés nyáron szikrázó napsütésben autót vezetni. Ha van az autóban klíma, akkor valamivel elviselhetőbb a meleg, de az erős klímázás sokszor megfázáshoz vezet. Ilyenkor kisgyeremkkel elindulni és pelenkával, vagy egyéb rongyokkal megvédeni őt a káros napsugaraktól nem egy előnyös dolog!

Pontosan ezért fejlesztették ki - és fejlesztik, tökéletesítik mai napig - az autóüvegfóliákat. Feladatuk, hogy megakadályozzák a nap energiájának a bejutását az autó belsejébe, kiszűrjék a káros UV sugárzást, ezáltal megvédve minket és az autó belső kárpitjait. Nem utolsó sorban ennek köszönhetően komfortosabbá válik az utázásunkat. A fóliagyártó cégek arra törekednek, hogy tökéletes torzitásmentes kilátást mellett élvezhessük az adott fóliatipus jótékony hatásait, a legvilágosabbtól egészen a legsötétebbig.

Ezek a filmek, az iparban található legellenálobb karcálló rétegével vannak ellátva, hogy az ablakok le-fel történő mozgatásakor és a fólia telepitésekor ne karcolódjanak össze! Balesetkor megvédik a bentülőket a berobbanó üvegtörmelékektől, mert egybentartják az ablaküveget. Sok-sok hasznos dolog, amit sokan nem is gondolnának. A tapasztalat az, hogy ha valaki egyszer kipróbálta hogy milyen egy minőségi fóliával ellátott autóban ülni nyáron, az ragaszkodni fog hozzá és autócsere után is igényelni fogja az üvegek sötétitését!

Autofólia tipusok:

Fóliázás utáni kép Fóliázás előtti kép

Autolámpafóliázás

Ez a terület nem sok múlttal rendelkezik, 1-2éve jelentek meg ezek a fóliák, az autotuningolók hozták divatba. Ezeknek a filmeknek fő jellemzője, hogy rendkívül rugalmasak, jól nyújthatóak, és nagyon sok színben elérhetőek. Választható színek: sárga, zöld, kék, piros, szürke, rózsaszín, átlátszó. Mivel vastag és rugalmas anyagról beszélünk, ezért képesek arra, hogy megóvják a lámpatesteket a felverődő kavicsoktól, a müanyaglámpákat az idő előtti elsárgulástól, mattulástól, amit az erős UV sugárzás okoz!

Épületüvegfóliázás

Lakóépület üvegfólia

A mai költségtakarékos világban - ahol minden kiadásra oda kell figyelni - nem elhanyagolhato egy lakás, vagy egy iroda klimatizálása, vagy a téli fütése! Az épületfóliákkal hatékonyan csökkenteni lehet az adott helyiségbe beáramló hő menyyiségét és a vakító fényt, ezáltal a klima kevesebb energiát fog felemészteni. Az épületek fóliázásakor a legtökéletesebb megoldás az, mikor az ablak külső felületére helyezik fel a hővédő fóliát. Ilyenkor a nap nem tudja felmelegiteni az ablaküvegeket sem, de sajnos ez nem mindig kivitelezhető megoldás pl.: magas épületek. Ez a megoldás, egyébként sem olyan hosszutávu, mint amikor az ablakok belső felületére kerül a fólia. Sajnos hazánkban a szélsőséges időjárás megteszi a dolgát és károsodást okoz a kültéri fóliákban, aminek a kihordása kb.: 4-5 év. A biztonsági fóliák az üvegek törésekor bekövetkező sérüléseket probálják megakadályozni azzal, hogy egybentartják az üveget, igy a behatolást-, betörést is megnehezitik, lelassitják! Léteznek fémezett biztonsági fóliák, amelyek azon tul, hogy biztonságot nyujtanak, hőkintartásuk sem elhanyagolható. Többféle vastagságban készülnek, ezt mikronban tünteti fel a gyártó!